divendres, 13 d’abril del 2007

EL LABERINT DEL FAUNE


Any 1944, la cruenta guerra civil espanyola ja s'ha acabat però en les montanyes encara queden petits focus de resistència republicana. Vidal, un cruel capità de l'exercit franquista i magníficament interpretat per l'actor Serfi López, es casa amb Carme (Ariadna Gil) de qui espera un fill. Carme arriba a la recòndita zona rural on està destinat Vidal en companyia de la filla d'un anterior matrimoni, Ofelia, nena de 13 anys, somniadora lectora que es creu que les fades existeixen.

Mercedes (Maribel Verdú) és l'encarregada del servei de la gran masada on viu el capità i el petit regiment al seu càrrec i també és germana d'un dels membres de la resistència, malgrat amagui aquesta condició.

Ofelia descobreix, seguint a les fades, un laberint en el qual coneix un Fauno qui li proposa superar tres proves abans de la lluna plena per a convertir-se en una princesa d'un regne màgic.

La pel.lícula barreja la realitat de la postguerra, repetidament mostrada en el cinema espanyols dels últims vint anys, amb la història fantàstica que viu Ofèlia. Finalment realitat i fantasia es fonen en un únic món d'iniciació, vida i mort.
El director d'aquesta coproducció hispanomexicana és el mexicà Guillermo del Toro i després d'haver rebut set guardons en els Premis Goya 2007 va obtenir 3 Oscars de Hollywood a la millor fotografia, maquillatge i direcció artística.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada