dijous, 18 de maig del 2006

BOGERIES DE BROOKLYN

En l'últim llibre publicat per Paul Auster ens trobem, potser, amb el millor cant a la vida de la seva obra.
El personatge principal és en Nathan Glass qui amb seixanta anys, divorciat, prejubilat, barallat amb la seva filla i amb un càncer en estat avançat es decideix anar a viure al barri de Brooklyn. La seva solitud el fa iniciar el projecte d'escriure un llibre a partir dels seus records, amb les seves pròpies històries viscudes però també les de la gent que s'ha creuat en la seva vida.
Un matí es creua amb el seu nebot, en Tom, que treballa en una llibreria de llibres antics i vells. Altres personatges apareixen també en la història, una cambrera maltractada, una neboda descarriada, una disenyadora de joies aparentment feliç en el seu matrimoni, un estafador gai que encara creu en la condició humana ... Tots comparteixen les seves vides, les seves emocions, les seves pors per entrecreuar finalment els seus destins.
Paul Auster, escriptor nordamericà que també ha fet alguna incursió en el món del cinema com a guionista i director, ens parla de l'experiència, de l'amor i de la mort com a motors de la pròpia vida.

1 comentari:

  1. Un llibre genial que recomano també. Sobta que en poquets personatges i una historia senzilla enganxe tant.

    ResponElimina